„ARP”: există o Românie Tainică

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

IDEI ŞI INIŢIATIVE RECENTE – „Scriitori români contemporani – Dicţionar elementar“, ediţia on-line

Posted by ARP pe august 18, 2007

# ARP a initiat un instrument bibliografic util atat pentru cititori cat si pentru scriitori si cercetatori :
Scriitori romani contemporani – Dictionar elementar ” ,editia on-line,care  poate fi studiat ,pentru informatii succinte si o imagine de ansamblu , la pagina web
Scriitori romani contemporani >>>>APASA AICI
Completarea sitului va fi permanenta , de aceea invitam pe autorii de carti care nu figureaza in acest ” dictionar elementar” dar doresc sa fie inclusi, sa ne trimita bio-bibliografiile proprii si, de asemenea, sa raspandeasca aceasta initiatia in mediile scriitoricesti cunoscute de fiecare .
______________________________________________________________
PUBLICAM AICI CONCEPTUL ACESTUI NOU PROGRAM ARP :
Documentarul SCRIITORI ROMANI DE AZI este un ” dictionar elementar ” de autori romani contemporani , care se exprima in limba romana pretutindeni in lume . Sunt inclusi aici toti autorii de carti ,indiferent de apartenenta lor la organizatii profesionale sau ” de breasla”. Obiectivul lui este acela de a furniza informatii minime despre scriitori si carti , ajutand astfel pe cititorul obisnuit si pe cel specializat sa aiba o cat de sumara orientare aupra unei opere de indiferent ce valoare . Realizarea acestui documentar s-a facut sub regimul necesitatii deoarece sursele de informare despre scriitorii romani contemporani sunt reduse si adeseori partiale iar aparitia unui tip de selectie intemeiata pe preferinte , adeziuni la ” coterii ” sau pseudo-criterii de valoare le subtiaza si mai mult . Spre deosebire de altii , noi nu am ales ci am chemat si am inclus pe toti cei ce au venit.
Am inclus in pagina principala a ” dictionarului elementar” scurte articole de recapitulare si de situare preliminara dar grossul s-a organizat in ” Bio-bibliografiile primite de la autori”,unde am publicat documentul intocmai asa cum l-am primit in ideea de a ajuta si pe istoricul literar de maine cu detalii pe care orice „sinteza” le elimina ori le descrie succint .
Astfel a rezultat un „lexicon colectiv”, scris de autorii insisi , de unde ” articolul de dictionar” a luat materialul brut si a incercat o intaie proiectie dincolo de clipa. Si aici , ca intotdeauna , pot exista nuante corectabile care sunt inerente in orice activitate de prospectie si de preliminarii dibuite . Altii , maine , vor face poate mai bine ceea ce noi abia am incercat , fara sa ne dorim nimic altceva decat a lumina o realitate unde sunt prea multi autori admirabili despre care se stie prea putin. Noi atat am putut face pana acum si ne vom stradui si maine sa adaugam ceea ce trebuie adaugat .
Orice autor care lipseste de aici insa doreste sa fie inclus poate trimite o”fisa de autor ” la adresa de e-mail biobibliografii.scriitori @gmail.com sau arp.contact@gmail.com si se va regasi in acest ” dictionar elementar”.
” Scriitori romani contemporani ” este un program initiat de Artur Silvestri si sustinut prin colaborarea dintre ARP- Asociatia Romana pentru Patrimoniu si ASCR- Asociatia Scriitorilor Crestini din Romania .
NU UITATI ! SCRIITORI ROMANI CONTEMPORANI -” Dictionar elementar” >>APASA AICI

Sorry, the comment form is closed at this time.