„ARP”: există o Românie Tainică

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

„Reviste şi Periodice“

Posted by ARP pe august 18, 2007

In anii 2005 si 2006 , Asociatia Romana pentru Patrimoniu a sprijinit in diferite moduri ( redactare de texte , culegere , tehnoredactare , ” impresariat ” ,ajutor financiar , plati tipografice , difuzare si distributie , promotie etc . ) mai multe publicatii si periodice din Romania si din strainatate , in special reviste care apar prin efortul eroic al editorilor acestora si adeseori cu mari
sacrificii materiale . Sprijinul ARP a fost salutar pentru momentul cand s-a produs ,uneori manifestandu-se in momente de dificultate pentru organizatiile ce editau reviste necesare in locul unde se aflau .
Numele lor nu are importanta , pentru ca , desi importante acolo unde exista , acestea au primit un reazem de la noi fiindca asa trebuia sa facem . Cum se numesc stie Cel care le stie pe toate ; dar nu au fost putine ” – a declarat , in legatura cu aceasta activitate , fondatorul ARP,dl.prof.Artur Silvestri , fara sa precizeze despre ce publicatii este vorba ( desi asemenea sustineri sunt de notorietate ) . In continuarea acestui gen de actiune , ARP a hotarat ca ,incepand cu luna martie 2007, sa preia editia on-line a catorva publicatii editate „pe hartie ” in Romania , SUA si Australia si, in acelasi timp, sa se ocupe de revista literara ROD , a scriitorilor vlasceni ,aceasta fiind prima revista literara on-line din mediul rural. In acelasi timp, cu ocazii aniversare , ARP a mai editat on-line si documentare privind unele reviste ( exemplu : DOR DE DOR ) .Aceste sprijin va continua si in viitor , desi ARP isi editeaza acum propriile publicatii on-line si , in curand , si publicatiile ” pe hartie „, care se afla in pregatire si vor aparea in toamna viitoare .
_______________________________________________________________________
In imaginea de sus – scriitorul Sabin Bodea , editorul revistei ” Viata de Pretutindeni ” (Arad ) , laureat cu un Premiu ARP in 2005 ; in imaginea de jos , scriitorul Eugen Evu, premiat ARP ca editor al revistei ” Provincia Corvina ” ( aici – alaturi de eseistul Constantin Stancu, la una din reuniunile ARP ).

Sorry, the comment form is closed at this time.