„ARP”: există o Românie Tainică

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

▼”Voluntarii Cărţii” de la Piatra Neamţ (documentar şi corespondenţă)

La inceputul lunii August, afland ca un grup de liceeni din Piatra Neamt si-au dedicat vacanta sprijinirii Bibliotecii Judetene prin voluntariat, dl. prof. Artur Silvestri si-a propus sa doneze acestor „luminatori”un numar de carti editate de ARP. Corespondenta care urmeaza arata cat este de usor-daca exista buna-voire- sa faci un pas catre Bine si cat este de usor sa te ingrijesti ca acesta sa se fructifice. Multumim si in acest fel dlui director Constantin Bostan pentru promptitudine si solidaritatea aratata.

__________________________________________________________
7 August 2006, Sf. Teodora de la Sihla

Draga Domnule Director Constantin Bostan,

Revenind in Romania, am citit intr-un numar de acum cateva saptamani al „Monitorului de Neamt” despre mai multi elevi care, in timp de vacanta, au hotarat sa lucreze voluntar in Biblioteca GT Kirileanu. Aceasta stire mi-a dat un sentiment bun fiindca, astfel, cred ca se mai poate nadajdui intr-o asezare a mentalitatilor din aceasta tara in randuiala lor naturala. Daca imi veti ingadui, ma gandesc sa donez catre acesti adolescenti admirabili un numar de volume -ce le-ar putea fi de folos-apartinand unor autori importanti, scriitori romani, ce locuiesc in strainatate; de asemenea si volumele „Cuvinte pentru urmasi. Modele si exemple pentru Omul Roman” si „Marturisirea de credinta literara”, editate de Asociatia Romana pentru Patrimoniu (ARP), in anul trecut si in anul acesta. Nadajduiesc ca vom gasi calea cea mai simpla in a realiza acest gand ce am expus acum. Ar trebui doar sa stiu cati voluntari au lucrat in Biblioteca pe care o conduceti si, afland aceasta, ne-am ingriji sa le expediem -pe cheltuiala mea-cate un colet individual pe adresa Bibliotecii sau, daca socotiti mai firesc, pe adresa fiecaruia in parte.
V-as fi recunoscator daca ati intampina aceasta initiativa cu solidaritate.

Cu calde, bune doriri
Dr.Artur Silvestri

________________________________________________
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „G. T. KIRILEANU” NEAMŢ

610005 Piatra-Neamţ, Bd. Republicii, 15
Tel./Fax: 0233-210379; 211524; E-mail:
bib_gtk_neamt@yahoo.com

16 august 2006
Stimate Domnule Profesor Dr. Artur SILVESTRI,


Vă mulţumim din toată inima pentru propunerea Dumneavostră, care vă onorează şi ne onorează, bucurându-ne din nou prin prompta reacţie, atât de semnificativă întru aleasă generozitate şi distinsă solidaritate culturală. Onoraţi vor fi, desigur, şi cei 15 voluntari care – prin intermediul nostru – vor primi dovada preţuirii Dumneavoastră. Aşteptăm prin urmare coletele şi vă vom da cuvenitul semnal şi după mica festivitate de premiere…

Cu multă prietenie şi aleasă consideraţie,
Constantin BOSTAN,
director al Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”
Neamt

__________________________________
16 August 2006, Sf. Mahrama a Domnului, Sfintii Martiri Brancoveni


Draga Domnule Director Constantin Bostan,

Intai de toate, am sa va multumesc pentru promptitudine. Cred ca v-ati gandit bine sa le aratati acestor tineri, de toata isprava,ca nu au gresit lucrand pentru Lumina Cartii.Din partea mea,faceti cum socotiti ca este mai bine, caci sunt convins ca Domnia Voastra face intocmai ceea ce trebuie. Expeditia de colete o vom face maine, asa cum rezulta din documentul trimis mai jos, inclusiv lista de carti din fiecare colet. Noi, Mariana Braescu si cu mine, revenind in Romania abia saptamana viitoare, in 21 August, am preferat sa fie trimise de indata, comunicand aceasta la biroul de la Bucuresti. Nadajduiesc ca am putut sa procuram o cat de mica multumire, atat celor ce si-au dedicat truda scopului colectiv si actiunii nobile cat si Domniei Voastre, ca om de carte.

Imi va face placere sa ajut, pe cat este cu putinta, si altadata.
Cu calde, bune doriri
Artur Silvestri

___________________________________________
SCRISOAREA DLUI PROFESOR ARTUR SILVESTRI CATRE „VOLUNTARII CARTII”


16 August 2006, Sf. Mahrama a Domnului, Sfintii Martiri Brancoveni
Catre „Voluntarii Cartii” de la Piatra-Neamt

Revenind in Romania cu oarecare timp in urma,am citit intr-un numar al”Monitorului de Neamt” despre fapta mai multor elevi de Liceu care,in timp de vacanta,au hotarat sa lucreze voluntar in Biblioteca GT Kirileanu din Piatra Neamt.Intre acestia te-ai numarat si Domnia Ta.

Aceasta stire mi-a dat un sentiment bun fiindca ,astfel,cred ca se mai poate nadajdui intr-o asezare a mentalitatilor din aceasta tara in locul aratat de Traditie si,deci,in randuiala lor naturala .

Daca imi veti ingadui, as vrea sa donez catre tanarul admirabil care esti- un numar de volume -ce ar putea fi de folos-apartinand unor scriitori romani, ce locuiesc in Romania si in strainatate;de asemenea si volumele”Cuvinte pentru urmasi. Modele si exemple pentru Omul Roman” si „Marturisirea de credinta literara”, editate de Asociatia Romana pentru Patrimoniu(ARP),in anul trecut si in anul acesta. As fi recunoscator daca ati intampina aceasta idee cu un simtamant ce arata prezenta Binelui si cu dorinta de a le rasfoi vreodata, socotind ca sunt de folos. Cred ca m-am gandit sa fac acest gest ca sa le arat acestor suflete, demne de toata lauda , ca nu au gresit lucrand pentru Lumina Cartii. Sau poate ca apropierea Ceahlaului, Muntele nostru Sfant, de care ma leaga pentru vesnicie o emotie enigmatica si de nedescris, sa fi contribuit, printr-o porunca abia auzita, la marunta danie ce o fac astazi, pentru pomenirea celor ce au fost si pentru folosul celor ce sunt si celor ce vor mai fi. Nadajduiesc ca am putut sa procur o cat de mica multumire,atat celor ce si-au dedicat truda lor catre Binele colectiv si actiunii nobile pe care o lasa ca model ,cat si celor ce i-au indrumat sa o faca,adica oamenilor de carte de aici si de oriunde, de la noi. Ceea ce v-ati hotarat sa faceti este, poate, un gest obisnuit si,in orice caz, firesc:dar semnificatia lui poate sa depaseasca si clipa cea repede si vremurile ce am apucat sa traim,nedefinite si grele. Dar poate ca, maine, si prin voi, prin VOLUNTARII CARTII, ideea de a lumina calea ce ni se asterne in fata ochilor, impaienjeniti inca de indefinitul cotidian, isi va arata adevarata semnificatie si va triumfa.
Imi va face placere -si voi fi multumit -sa ajut, pe cat este cu putinta, si altadata.
Cu calde, bune doriri
Artur Silvestri