„ARP”: există o Românie Tainică

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

▼”Fondul National pentru Memorialistica Literara”

Crearea „Fondului National pentru Memorialistica Literara”se datoreaza intalnirii de conceptii si vointe a initiatorului acestuia ( dl . Prof . Artur Silvestri ) si administratorului si detinatorului acestui Fond , Biblioteca Judeteana”IA Bassarabescu”din Giurgiu,prin
Directorul acesteia,poetul,scriitorul si promotorul cultural care este Ion Gaghii.Constituirea Fondului a pornit de la o idee anuntata public cu mai mult timp inainte ca el sa existe.Motivul principal al amanarii a fost schimbarea conceptiei initiale si,implicit, imbogatirea acestuia.Astfel s-a ajuns de la ideea ca in cuprinsul Fondului sa fie cuprinse numai manuscrise memorialistice ale scriitorilor romani contemporani la ideea integratoare ca acesta sa cuprinda nu numai manuscrise ci si carti de memorialistica aparute astazi si ieri,dar,in acelasi timp,si „memorii”de orice intindere ale unor oameni obisnuiti.

Modificarea de conceptie face astfel ca orice studiu sistematic al „fenomenului memorialistic”sa nu fie posibil fara o consultare a ” documentarului”aflat in Biblioteca Judeteana din Giurgiu.