„ARP”: există o Românie Tainică

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

-„Boabe de grâu”

 

Pentru a citi revista apăsaţi aici: >>>>> „Boabe de grâu” – revista patrimoniului în pericol
_______________________________________
* De ce apare ”Boabe de grâu” – revista patrimoniului în pericol ?
BOABE DE GRÂU” apare pentru ca furia distructiva ce a cuprins Romania pare ca nu se ma opreste. Si pentru ca iresponsabilitatea organizata cu unicul scop de a jefui incepe sa ne afecteze nu numai in imediat ci ne ataca memoria si identitatea si ne loveste pana la ” celula ” . Rand pe rand cad monumente mai mari si mai mici, constituind, toate, semne ale istoriei noastre si documente de proprietate colectiva pe care “ omul nou ” nu le cunoaste, din ignoranta si nepasare, sau, daca totusi le cunoaste, le dispretuieste fiindca nu le gaseste nici un folos banesc si adeseori il incurca in actiunea lui de pradator. “ Boabe de grau ” apare sub presiunea clipei tulburate de actiuni nesabuite. Ea nu este nici un documentar complet si nici o publicatie de atitudine; dar este un “ document de epoca ” si un semn ca nu vom disparea , asa cum doreste “ conjuratia ienicerilor ” fiindca “ bobul de grau ” si dupa ce dispare tot va da roada, candva, ascultand de miracolul ce l-a adus in fiinta. Cititi, va rugam, atent ceea ce urmeaza. Acestea se petrec in Tara noastra, aici, alaturi de noi.

_______________________________
Scrieti-ne despre orice distrugeri ale patrimoniului construit, indiferent unde au loc acestea; nu uitati ca orice “ trecere cu vederea ” insemneaza un pas inainte al “ Raului ” incomensurabil care inseamna absenta identitatii si a memoriei colective.
Scrieti la adresa: revista.boabedegrau@gmail.com

_________________________
*Preluarea textelor aparute in revista
BOABE DE GRÂU este posibila numai cu acordul autorului. *Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.