„ARP”: există o Românie Tainică

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

-„Daco-Romanica”

 

Pentru a citi revista apăsaţi aici: >>>>> Revista „Daco-Romanica”
______________________________________________________________________
PROIECTUL DACO-ROMANICA
Revista DACOROMANICA este un proiect experimental rezultat din colaborarea dintre ARP – ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI DIN
ROMANIA . Revista cu acest titlu contine studii mai putin cunoscute publicului larg – dar exprimate accesibil – opinii si concluzii de cercetari in tematica ignorata sau dispretuita de mediile oficiale de la noi . DACOROMANICA urmareste, asa cum ii si arata titlul, noutatile in domeniul „antichitatilo” romanesti si in special in materia asa – numitului  mileniu mut” (anterior anului 1000), cand se considera de catre istoriografia oficiala ca nu ar exista documente iar romanii chiar ar fi lipsit din istorie. Propunand o atitudine stiintifica lipsita de prejudecati pagubitoare, DACOROMANICA acopera un gol lipsit de orice justificare atat in tematica de studiu academic curent cat si in dezbaterea publica de idei, unde amestecul de ignoranta sfidatoare si conservatism agresiv conduce la o atitudine de dispret fata de orice noutate ce ar putea modifica „imaginile canonice”. Din aceasta perspectiva, revista – si contributiile culturale pe care le publica – fac parte dintr-un vast proces de restaurare a intelegerii istorice prin analiza si utilizare de documente diverse , prin mijloace moderne si interdisciplinare .

________________________________________________________
REDACTIA „DACO- ROMANICA ”
Revista apare sub coordonarea ARP – ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU si este editata de un colegiu redactional condus de dr. Artur Silvestri

______________________________
COLABORARE SI CONTACTE
Colaborarea la revista on-line DACOROMANICA este deschisa oricarui studios roman , indiferent de locul unde se afla, de domeniul de exercitare practica si de „palmaresul” profesional. Expeditia textelor se poate face la adresa de e-mail dacoromanica@gmail.com *Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word , in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial”, la marimea de 12 pixeli. La aceiasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor redactiei si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. Sunt binevenite, si vor fi studiate atent, orice semnalari privind situatii mai putin mediatizate, in tematica de precadere a revistei. Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat, colaborarea este onorifica.

________
REPRODUCERE * RESPONSABILITATE
*Preluarea textelor aparute in revista DACOROMANICA este posibila numai cu acordul autorului. *Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect. Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

___________________________________
CONTACT
Orice opinie, punct de vedere sau colaborare se poate trimite la adresa de e-mail: dacoromanica@gmail.com