„ARP”: există o Românie Tainică

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

-„Neamul Românesc”

 

Pentru a citi revista apăsaţi aici: >>>>> Revista „Neamul Românesc”
_________________________________________________
„NEAMUL ROMÂNESC” ÎN SERIE NOUĂ, ON-LINE – CÂTEVA CUVINTE SIMPLE ÎN LOC DE „PROGRAM”
Dupa o suta de ani de istorie dramatica, iata ca se gasesc cativa romani raspanditi prin lume sa ii re – deschida „dosarele istorice si sociale” ramase parca uitate si sa reia drumul greu al Faptei romanesti, in forme noi, ce reusesc sa usureze comunicarea peste paralele si meridiane dar si peste intinsa retea de falsuri si amagiri desfasurate de „cei ce stapanesc”. Caci din acel cult rau al Iluziei ,care aduce forme ale inselaciunii in locul realitatilor definite si statornice ce ne-au indrumat atata vreme si nu ne-au tradat niciodata – vine drama ce ne – a cuprins acum. Ea apartine Marelui Inselator. Rezulta, deci, ca numai prin examinare lucida si fara prejudecati si prin solidaritate cu tot ceea ce insemneaza Traditie verificata ne putem nu doar tine in locul nostru constituit si vom putea, maine, sa nu ne pierdem in viitorul ce se proiecteaza si se priveste cu ingrijorare. Rostul nostru nu va fi acela de a contempla fara atitudine si de a ne lasa in voia celor ce nazuiesc sa ne uzurpe pana la disparitia totala , prefacand zilele vietii noastre in apasare grea si creind „scaune de judecata” ale arbitrarului, acolo unde sedeau oameni cuminti. Noi avem o istorie ce ne legitimeaza si deasupra noastra – un singur Judecator. Aceasta va fi, deci, o actiune de „recucerire” facuta si aici, cu oricat efect, asa cum aceasta va trebui facuta pretutindeni, in marimi de orice nivel, caci esentialul nu este, in „vremurile Ducai-Voda” , sa pornesti cu nadejdi disproportionate ci sa izbutesti a face cat de putin, zilnic si de catre cat mai multi. Abia din aceste adaosuri si acumulari si din solidaritatea fara conditii va putea iesi, in scurta vreme, imaginea ce ne va putea lamuri si, deopotriva, „modelul” redescoperit care, insa, exista in noi.

_________________________________________
* REPRODUCERE * RESPONSABILITATE
*Preluarea textelor aparute in revista NEAMUL ROMANESC este posibila numai cu acordul autorului . Comentariile si anunturile redactionale pot fi preluate gratuit , cu mentiunea sursei . *Responsabilitatea asupra fiecarui text publicat apartine autorului conform reglementarilor internationale asupra acestui subiect . Opinia autorilor gazduiti nu este intotdeauna si opinia redactiei.

______________________________________
*REDACTIA: Director: Dr. DIMITRIE GRAMA(Danemarca) * Colegiul editorial : Prof.Dr.DAN BRUDASCU * Dr. LUCHIAN DEACONU * CORNELIU FLOREA (
Canada) * ALEXANDRU NEMOIANU (SUA) * IOAN MICLAU (Australia) * TUDOR NEDELCEA Secretar general de redactie: GABRIELA CHIRCEA Referent pentru promotie : GEORGETA DENCU * Contacte: neamul.romanesc@gmail.com

_________________________________
CONTACTE SI COLABORARI

Colaborarea la revista on-line”NEAMUL ROMANESC” este deschisa oricarui carturar roman,indiferent de locul unde se afla, de domeniul de exercitare practica si de „palmaresul”profesional. Expeditia textelor se poate face la adresa de e-mail: neamul.romanesc@gmail.com *Textele trebuie sa fie expediate in programul MS Word, in atasament la mesajul dvs., redactate cu diacritice romanesti, cu caractere „Arial”, la marimea de 12 pixeli. ** Publicatia fiind alcatuita prin voluntariat,colaborarea este onorifica. ** La aceiasi adresa poate fi trimisa orice corespondenta destinata membrilor colegiului editorial sau redactional si orice opinie privitoare la materialul aparut sau dorit. ** Avand in vedere ca dialogul social se afla in suferinta in Romania si ca solutiile concrete lipsesc de pe agenda curenta,orice stire despre infaptuiri si proiecte sau despre initiative sociale si culturale vor fi utile si isi vor afla difuzarea cuvenita. Proiectele diferitelor grupuri si organizatii, indiferent de marimea lor sau de locul unde activeaza,vor fi primite cu solidaritate si vor fi propagate cu staruinta.Organizatiile , asociatiile sau grupurile dedicate actiunii de renastere a poporului roman sunt chemate sa isi faca mai bine cunoscuta activitatea lor si prin aparitia in publicatiile editate de noi si prin mijloacele de comunicare pe care le avem acum si le vom inmulti in viitor. ” NEAMUL ROMANESC ” este un proiect experimental care apartine de ARP – ASOCIATIA ROMANA PENTRU PATRIMONIU. Revista apare de doua ori pe luna, incepand cu 15 Ianuarie 2007, ziua de nastere a lui Eminescu.