„ARP”: există o Românie Tainică

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU

~Propuneri şi susţineri

Sustin nominalizarea lui  TITUS FILIPAS – filosof al culturii , autor al unui important volum despre „modelul Simion Dascalul” in cultura romana  Din care am publicat in revista Asymetria prima versiune inegrala. Cu salutari cordiale,

Dan Culcer

Va propun spre nominalizare urmatoarele realizari exceptionale :

============================

Ioan Rosca pentru siturile realizate cu mijloace proprii

Si pentru contributia la completarea documentatiei din dosarele privind Piata Universitatii si alte evenmente ale Tranzitiei, in cercetarile penale realizate de procurorul Dan Voinea

http://www/procesulcomunismului.com
http://www.piatauniversitatii.com
 =================
Revista Jurnalul literar din Bucuresti, redactor sef  Nicolae Florescu

Contact
Jurnalul Literar <jurnalul.literar@yahoo.com>

===============
Romancierul bucovinean Radu Mares din Cluj, fost redactor la Tribuna si director al Editurii
Dacia, pentru opera omnia.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
STIMATE DOAMNE ŞI STIMAŢI DOMNI DIN CONDUCEREA ARP

Revenim cu propunerea noastra, a Fundatiei Ajutorul Romanesc si a Biroului de Viitorologie de la Bucuresti ca scriitorului si cercetattorului Stefan Dumitrescu sa i se decernezie unul dintre Premiile ARP ! Arumentele noastre sunt acestea :

1. Este aurotul unei opere literare vaste, impresionante si de mare valoare, care tradusa  si publicata in afara, ar putea aduce tarii noastre Premiul Nobel pentru literatura,

2. Este unul dintre cei mai publicati scriitori romani in revistele si editurile electronice,

3. Este, in urma unor cercetari de decenii decsoperitorul CELUI DE AL TREILEA MARE TIP DE INTELIGENTA, denumit de el INTELIGENTA POZITIVA SI INTELIGENTA NEGATIVA (cartea a fost publicata de Editurile si revistele electronice  RENASTEREA SI EURO-OBSERVATORUL, care apar in Rmania si in Germania, si este descoperitorul SISTEMULUI SOCIO-ECONOMIC DE EVOLUTIE, posibil una dintre cele mai mari descopriri din istorie umanitatii, pentru ca este vorba despre descoperirea SISTEMULUI ECONOMIC AL VIITORULUI, cel care v-a plasa Sistemul socio-economic al Civlizatiei umane pe un Nivel superior de evolutie. Si cel care va scoate din criza Civlzatia umana. A se vedea cele doua carti ale sale SALVAREA CIVLIZATIEI UMANE, asparuta la Editura Anamaro, in ianuarie 2007, si in revista EURO-OBSERVATORUL, din Germania, si lucrarea, de mare intindere, pe care o puteti citi si acum in revista si editura electronica EURO-ABSERVATORUL

4. LA ACEASTA SA ADAUGAM PREMIILE LITERARE OBTINUTE ANUL ACESTA  2007: Marele premiu la Festivalul National de Teatru , Bogdan Amaru,  cu piesa PYGMALION SAU ARIPA FRANTA A TIPATULUI, publicata in canada, , si  PREMIUL ASOCIATIEI CULTURALE  INTRENATIONALE CONSTANTIN BRANCUSI pentru Piesa de teatru BRANCUSI.

Pentru acestea ca si pentru alte lucruri pe care omul acesta le-a daruit Culturii romane,’noi il propunem pentru cele mai important Premiu al ARP

Cu stima, 

Prof Vasile Manuceanu, din partea Fundatiei Ajutorul Romanesc
Prof  univ dr Ion Helesteanu, BVB
19/06.2007

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Suntem Funda
ţia AJUTORUL ROMÂNESC şi BIROUL DE VIITOROLOGIE DE LA BUCUREŞTI

 VA SCRIEM CA SA-L PROUNANEM, SI RUGANDU-VA PE DUMNEAVOASTRA SA-L AVETI IN VEDERE SI SA-L SUSTINETI,, LA PREMIILE  PATRIMONIULUI ROMANESC, ARP ,  INSTITUTIE PE CARE O CONDUCETI , A DOMNULUI PROFESOR SI  A  SCRIITORULUI STEFAN DUMITRESCU, PENTRU INTREAGA SA OPERA., LITERARA SI STIINTIFICA,  O OPERA FOARTE IMPORTANTA PENTRU CULTURA SI STIINTA ROMANEASCA.

IL PROPUNEM DE ASEMENEA LA PREMIILE ARP, PENTRU PRIEMIILE LITERARE PE CARE LE-A LUAT IN ULTIMUL AN, PENTRU OPERELE LITERARE PUBLICATE IN ULTIMUL AN, CA SI PENTRU OPERA SA STIINTIFICA SI DESCOPERIRILE IMPORTANTE FACUTE  SI ANUNTATE , PUBLICATE IN ULTIMUL AN !

1. Astfel in ultimul an, in luna aprilie, piesa de teatru  „Pygamalion sau Aripa franta a ‘tipatului”  a dramaturgului Stefan Dumitrescu, a luat MARELE PREMIU AL FESTIVALULUI  la Festivalul National de Teatru Bogdan Amareu, de la Ramnicul, Valcea, Editia a treia, 2007.

2. Piesa de teatru BRANCUSI, de Stefan Dumitrescu, a carei lansare a avut loc la Paris,  la Muzeul „Atelierul Constantin Brancusi”, in ziua de 16 martie 2007, ziua cand a fost Comemorata trecerea in eternitate a marelui sculptor Constantin Brancusi, a primit Premiul Asociatiei Culturale Constantin Brancusi.

3. Piesele de teatru  ” Brancusi”, ” Ultima zi din via’a lui Bogdan Amaru”, si Pygamalion sau Aripa Franta a tipatului”  au vazut lumina tiparului in revista si editura OBSERVATORUL, din Toronto, in revista AGERO, din Germania, (Brancusi) si in revista EURO-OBSERVATORUL, care apare in Germania.

4. Editura ANAMAROL, Bucuresti, i-a publicat anul acesta lui Stefan Dumitrescu romanul „SI TU VEI FI VAZDUH”,  lucrarea de viitolrogie SALVAREA CIVILIZATIEI UMANE,” iar o selectie importanta din poeziile sale a fost inclusa in Antologie de poezie, „DRUMURILE VIETII”.

5. Editira si revista EURO-OBSERVATORUL, din Germania i-a publicat anul acesta scriitorului Stefan Dumitrescu mai multe romane, (trei romane) mai multe piese de teatru (sapte piese de teatru) si mai multe carti stiintifice.  Le amintim pe acestea doua „INTELIGENTA POZITIVA SI INTELIGENTA NEGATIVA,  in care este vorba despre descoperirea celui de-al Treilea mare tip de inteligenta, una dintre cele mai mari descoperiri din Psihologie, si „NOUA ECONOMIE A SECOLULUI XXI”, carte care  prezinta   SISTEMUL SOCIO-ECONOMIC AL VIITORULUI, la fel, una dintre cele mai mari descoperiri din Stiintele economice. PENTRU CA ACEST SISTEM ECONOMIC  DENUMIT SISTEMUL SOCIO-ECONOMIC DE EVOLUTIE ESTE CEL CARE VA SCOATE DIN CRIZA CIVILIZATIA UMANA. ( A se vedea lucrarea sa SALVAREA CIVILIZATIEI UMANE)  Acestea pot fi citite pe site-ul  EUROPEI CRESTINE:   http:europacrestina.zweipage.de  

SA RECUNOASTEM CA OPERA DOMNULUI PROFESOR  STEFAN DUMITRESCU,  A SCRIITORULUI STEFAN DUMITRESCU ESTE DE MARE VALOARE SI DE MARE INTINDERE, FAPT PENTRU CARE NOI IL PROPUNEM DIN TOATA INIMA  PENTRU PREMIILE ARP, RUGANDU-L SA-L AVETI IN VEDERE SI SA-L SUSTINETI.

 Ii veti cunoaste o parte din oepra sa daca dati pe Google, Stefan Dumitrescu, si intrand pe site-ul Europei Crestine: http:europacrestina.zweipage.de

Va multumim !

15. 06.2007                      
Prof Vasile Manuceanu, din partea fundatiei AJUTORUL ROMANESC
PROF Ion Helesteanu, din partea BVB

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Stimate Domnule Preşedinte,

              Sunt deosebit de onorată să mă adresez Dumneavoastră, cu o rugăminte pe care v-o înaintez cu încredere, în numele instiuţiei pe care o conduc, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, dar şi în nume personal.

         Avînd în vedere remarcabila contribuţie în promovarea internă şi peste hotare a culturii româneşti, atit ca reputat traducător cît şi ca valoros reprezentant al elitei universitare din ţara noastră, vă rog să-mi permiteţi, Stimate Domnule Preşedinte, să vă propun premierea D-lui Prof. univ.dr. Constantin Frosin, Membru Corespondent al Academiei Europene, cu prilejul impesionantei manifestări pe care o pregătiţi şi prezidaţi.

         Pentru noi este onorant să facem această propunere şi datorită  meritelor unanim recunoscute şi datorită unui firesc sentiment de susţinere a D-lui Prof.univ.dr . Constantin Frosin, unul dintre cei mai valoroşi intelectuali contemporani pe care şi-i revendică Vrancea, ca loc de origine.

         În calitate de organizatori ai multor manifestări culturale şi ai  unui Tîrg de carte de recunoaştere naţională şi internaţională, ştim cît de dificil este, uneori, să    se găsească soluţii diplomatice pentu cît mai multe situaţii.

         Mai ştim însă şi că recunoscuta Dumneavoastră generozitate, bine fundamentată, a fost răsplătită, la rîndul ei, cu satisfacţii intelectuale pe măsură.

         Daţi-mi voie, Domnule Preşedinte, să vă asigur că, oferind o distincţie binemeritată, de altfel, D-lui Prof. univ.dr. Constantin Frosin, lucrurile nu vor sta altfel.

         Vă rog să primiţi, Stimate Domnule Preşedinte, expresia celei mai înalte consideraţii şi a deplinei mele gratitudini.

Drd. Teodora Fîntînaru,
Director – Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea